Chocolate Thai - opis, działanie i historia
Odkryty w Tajlandii, Chocolate Thai to czysta sativa, której terpeny nadają czekoladowy smak i zapach. Szczep był bardzo popularny od lat sześćdziesiątych do osiemdziesiątych. Ostatecznie jednak jego popularność zaczęła słabnąć z powodu niskiego stężenia THC i stosunkowo trudnej uprawy. Niektórzy twierdzą, że prawdziwy Chocolate Thai wyginął w połowie lat osiemdziesiątych.
Odmiana ta była wykorzystana do stworzenia kilku hybryd, dzięki czemu zyskały one czekoladowy smak i zapach. Oryginalne nasiona Chocolate Thai były czarne, maleńkie i sferyczne. Były jednak trudne do znalezienia i równie trudne do wykiełkowania, a sama roślina często przybierała męską formę.
Roślina miała długie i smukłe liście, rosnące w sposób asymetryczny. Aby wyprodukować niewielki plon, musiałaby przetrwać 14 tygodni. W czasach swojej świetności, kwiaty tego szczepu były sprzedawane jako przywiązane do patyka, łodygi konopi lub bambusa.
Istnieje kilka linii nasion sprzedanych pod nazwą, ale zostały one skrzyżowane, aby zapewnić pewne cechy oryginalnej odmiany lub mają nieznane pochodzenie.
Popularne nasiona Chocolate Thai
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie
Na Twoje pytanie odpowie przedstawiciel sklepu lub inni klienci.
Dziękuję za pytanie!
Twoje pytanie zostało odebrane i wkrótce otrzymasz na nie odpowiedź. Proszę nie przesyłaj ponownie tego samego pytania.
Błąd
Wystąpił błąd podczas zapisywania twojego pytania. Prosimy o zgłoszenie tego faktu administratorowi strony. Dodatkowe informacje:
Dodaj odpowiedź
Dziękuję za odpowiedź!
Twoja odpowiedź została odebrana i zostanie wkrótce opublikowana. Prosimy nie przesyłać ponownie tej samej odpowiedzi.
Błąd
An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.